Logo WG

Theo Stevens

beelden

De materiaalkeuze van Theo Stevens is divers: hij werkt in steen, hout, terra cotta, metaal, keramiek en brons. Zijn onderwerpen - figuratief (dieren, mensen) of non-figuratief - beeldt hij uit in zeer persoonlijke stijl, waarbij het vakmanschap en de persoonlijke ontroering centraal staan. Zijn prachtige portretten in brons en keramiek vallen op door een diepe medemenselijkheid en tonen een band met de traditie die uiteindelijk terug te voeren is naar de kunst van de Grieken en Romeinen.

 

Marja Dikmans

schilderijen

Marja Dikmans maakt vooral werken in olieverf, maar gebruikt ook technieken als acryl, pastel, aquarel, gouache en grafiek. Het meest opvallend daarbij is de uiterst expressieve wijze waarop ze een eenmaal gekozen thema (boten, vrouwenfiguren, loodsen, exotische landschappen, blues, stromingen en groeivormen) in verf vertaalt. Krachtige lijnen bewegen zich ritmisch over het beeldvlak. Haar palet is aangepast aan het onderwerp en vertoont naast de keuze voor een of twee basiskleuren een oneindige rijkdom aan kleurnuances.

Het is duidelijk dat bij Marja Dikmans compositie, kleur- en verfbehandeling resulteren in heel dynamisch, eigentijds werk, waarbij een poëtische ondertoon zichtbaar en voelbaar is.

15 april – 13 mei 2007