Logo WG

Anita Sikking

schilderijen

Als kind was Anita Sikking al creatief bezig. Ze was steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen die echter steeds van korte duur waren; totdat in 1999 de schilderskwast in haar handen kwam en een nieuwe uitdagende creatieve periode aanbrak.
In de beginjaren heeft ze lessen gevolgd waarbij ze zichzelf verder kon ontplooien en geen belemmeringen ondervond bij dat wat ze zelf wilde creëren. In deze periode heeft zij ook haar eigen stijl ontdekt en ontwikkeld. Daarna is ze gaan experimenteren met verschillende materialen en acrylverf en aan de slag gegaan met abstracte en figuratieve vormen tot ze erin slaagde een derde dimensie aan haar werken te geven.

Haar schilderijen zijn geen realistische of fotografische weergaven maar veeleer de suggestie ervan, met het lichaam als voornaamste onderwerp: een blijvend boeiend object, dagelijks terugkerend in het leven, waarin telkens weer een volgende uitdaging is te vinden. Opvallend in haar werk is dat het palet zich veelal beperkt tot aardkleuren en de gebruikte materialen de oppervlakte een tastbare structuur geven.

6 – 27 april 2008