Logo WG

Jan Teunissen

fijnschilderkunst

Vanaf 1983 heeft hij zich de schilderkunst eigen gemaakt. Het bij voortduring experimenteren met onderwerpen en middelen, maar ook het bestuderen van menig schilderwerk en het laten bekritiseren van zijn werk door enkele meester- en/of collega-schilders hebben geresulteerd in hetgeen nu uit zijn handen komt: op ambachtelijke wijze tot stand gekomen klassieke werken in olieverf op houtpaneel. Jan kenmerkt zijn werk als klassiek-realistisch met een vleugje romantiek. Zijn onderwerpen lopen uiteen van stillevens, tot uitbundige bloemtaferelen, portretten, landschappen en dieren. Hij heeft diverse malen in en buiten Noord-Brabant geëxposeerd.

 

Gerry van der Linden-van Diesen

fijnschilderkunst op paneel

Na haar middelbare schoolopleiding ging zij zich volledig toeleggen op het fijnschilderen, waarin zij ook een professionele opleiding volgde. Haar passie is het om middels de traditie van de realistische schilderkunst een eigen wereld te scheppen.

Van haar hand verschijnen zowel bloemstukken en stillevens als mythische voorstellingen en ook portretten, o.a. van prominente Nederlanders, zoals Prof. Dr. Wisse Dekker. In al haar werken ligt de nadruk op perfectie in de stofuitdrukking en het gebruik van een helder kleurenpallet.

Zij heeft diverse succesvolle exposities in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland gehad.

4 – 25 mei 2008