Logo WG

Suzan Paulissen

schilderijen

2012 Paulissen_VerwielZij wil emotie en bewondering voor mens en natuur in allerlei facetten tot uitdrukking brengen. Dit ziet men ook terug in haar stillevens. Gebaseerd op stemming en sfeer, zoekt zij voortdurend in compositie en kleur naar verdieping en zeggingskracht.

Met liefde voor de verf en met een vlotte rake toets, soms gelaagd en doorwerkt en met een huid vol spannende structuur, brengt Suzan de verf op het doek. Haar werk kenmerkt zich door een zuivere klankkleur, soms geraffineerd dan weer subtiel, met gevoelige nuances. Hierdoor stralen haar werken een diepe intensiteit en betrokkenheid uit.

 

Gert-Jan Verwiel

sculpturen in steen

Vrijwel altijd benadert hij de steen 'en taille directe', d.w.z. zonder scherp omlijnd idee of ontwerp. Het soort materiaal en de ruwe vorm bepalen meestal het eindresultaat. Steeds wordt hij geboeid door de zoektocht naar de verborgen zeggingskracht van steen die uitnodigt om aangeraakt en bewonderd te worden in zijn eenvoud en helderheid. Steen fascineert en daagt hem uit, biedt ruimte om intuïtie, passie, fantasie, ervaring en emotie een plaats te geven.

Zijn beelden zijn gemaakt uit diverse steensoorten: Braziliaanse en Indiase steatiet, Grieks en Portugees marmer, Serpentijn opaal en kobalt, Carrara marmer, witte, bruine en blauwe albastsoorten, Euville, Kenyastone en Fruitstone varianten.

12 februari – 11 maart 2012