Logo WG

De puntjes op de i

Ineke Duyndam | schilderijen

2017 Duyndam JordansIneke woont en werkt in Etten-Leur. Ze is autodidact en heeft diverse opleidingen gevolgd voor verschillende technieken, zoals tekenen, aquarelleren, olieverf, modelschilderen en portrettekenen.
In haar beginperiode schilderde zij figuratief. Langzamerhand is dit gefaseerd overgegaan naar abstract werk. Zij gebruikt graag natuurlijke materialen in haar werk, zoals leer, jute, schelpen, zand, structuurpasta en steentjes.
Haar materiaalcomposities en kleurgebruik geven de kijker vaak een spiritueel gevoel. Inspiratie haalt zij met name uit vakantie ervaringen, de natuur en gesteenten. Inmiddels heeft zij werk hangen in een aantal Europese landen en recent ook in New York.

Ine Jordans | beelden

Ine woont en werkt in Etten-Leur. Zij heeft de opleiding beeldhouwen gevolgd bij het Centrum voor Beeldende Kunst Doornbos in Etten-Leur en de Academie voor Beeldende Kunsten Sint Lucas in Kapellen(B). Daarnaast heeft zij diverse workshops gevolgd voor model- en portretboetseren, raku- en veldovenstoken en bronsgieten. Zij werkt hoofdzakelijk met steen en klei, met een sterke voorliefde voor het werken met steen. Hakken in steen betekent beslissingen nemen.
Soberheid en krachtige vormen zijn typerend voor haar werk. Bij het maken van de beelden spelen de natuurlijke vorm van de steen en haar intuïtie een belangrijke rol. Elk beeld is uniek en benadrukt daardoor haar veelzijdigheid.

7 – 28 mei 2017