Logo WG

Koen Ketelaars

zeefdrukken

2022 Koen KetelaarsKoen is al bijna 25 jaar actief als illustratief kunstenaar, theatermaker, toneelschrijver en later als docent beeldende vorming en drama. Hij maakt lesprogramma’s voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Naast het lesgeven is Koen actief als regisseur en theatermaker bij ‘Rauwkost’, maakt hij voorstellingen op maat en geeft hij theater- en zeefdrukperformances voor bedrijven, op festivals en in huiskamers.

 Als illustratief kunstenaar maakt Koen voornamelijk zeefdrukken. Alledaagse onderwerpen, humor en heldere kleuren zijn kenmerkend voor zijn werk. De beeldtaal is vaak direct en duidelijk als een reclameposter en daarnaast absurd als vertelling. In 2017 was hij genomineerd met de zeefdruk 'Niets is perfect' voor de Galerieprijs van de Zomerexpo 2017, waar zich meer dan 2000 personen voor inschreven. 

In 2020 initieerde Koen het project ‘De 100 van Hilvarenbeek’. Dit project omvat 100 portretten van 100 mensen uit Hilvarenbeek. Beelden met een heel eigen schoonheid laten de personen zien die nu in Hilvarenbeek actief zijn. Korte verhalen en uitspraken van deze personen maakten het beeld compleet. De portretten werden in zeefdruk en in boekvorm uitgebracht.

Koen kreeg in 2007 de Hilvarenbeekse cultuurprijs de Jan Naaijkensring.

24 april – 15 mei 2022