Logo WG

Cora Huckriede

schilderijen

2023 Cora Huckriede

Cora vindt haar inspiratie overal, in de natuur, tijdens haar reizen en in de omgeving waar zij woont en werkt. Zij verzamelt beelden, eigen foto’s, om daar collages van te maken. Deze zijn vervolgens de uitgangspunten voor haar schilderijen.

In juni 2023 heeft Cora haar opleiding portret en model aan de Academie der Schone Kunsten in Arendonk succesvol afgerond. Tijdens deze opleiding heeft zij er een studie van gemaakt hoe zij haar gevoel en emotie op het doek in beeld kan vastleggen. Zij ervaart een voortdurende ontwikkeling en wisselwerking, door dat wat zij leerde tijdens de opleiding en de schilderijen die zij maakt.

Haar verre van abstracte schilderijen kenmerken zich door een emotionele, intuïtieve inslag. Zij schildert verhalen, geeft een inkijk in haar wereld, op spannende en humoristische wijze. Zij wil de kijker prikkelen. Hierbij maakt zij gebruik van een vlotte toets, een veelheid aan kleuren en texturen. Om haarzelf verder te ontwikkelen, start Cora later dit jaar met de opleiding beeldhouwen aan de academie.

23 juli - 13 augustus 2023