Logo WG

Josée Stofmeel-de With

grafiek

"Constructies van een gebouw (LocHal)"

2023 Josée Stofmeel-de WithJosée wordt dagelijks geïnspireerd door alles om haar heen. Het liefst zou zij de hele dag aan haar tekentafel zitten. Al jarenlang gaat zij naar de Academie der Schone Kunsten in Arendonk om zich te scholen in bijvoorbeeld grafiek. Zo heeft zij zich bezig gehouden met kartondruk, linosnede, houtsnede, zeefdruk, litho en etsen. De laatste vijf jaar heeft ze vooral etsen gemaakt met de daarbij horende variaties. De laatste twee jaar is het vooral het thema Architectuur dat haar tot ontwerpen en uitvoeren brengt. Een inspiratiebron daarbij is bijvoorbeeld de LocHal in Tilburg.
Josée is geen onbekende voor de Wandelgangen. Dat zij deze keer samen met haar dochter exposeert is wel uniek.

 

Floor Anne de With

mode

SHE BECOMES A NEW MYTH OF FORBIDDEN DEEP SPACE
“objecten zonder lichaam als constructie”

2023 Floor Anne de WithWat is mode? Wat voor betekenis heeft mode in de maatschappij? Is het mogelijk om de functie van de mode in een breder perspectief te plaatsen?
Een perspectief waarbij het lichaam verdwijnt en de functie verandert.
Zouden we het dan op een andere manier gaan beleven?
Floor experimenteert en creëert met verschillende materialen en technieken tijdens het proces, waarbij het eindproduct misschien wel nooit tot stand komt. De constructie van het proces is een belangrijk punt binnen haar werk. Alle facetten van dit proces zijn te zien in een vertaling van foto’s, illustraties en objecten.
Floor creëert: WITH AN EXPERIMENTAL PLEASURE

17 september - 8 oktober 2023